Alte proiecte EDULIER

Alte proiecte EDULIER

Spălătoria comunitară

Spălătoria comunitară

Hai să înveți un copil cum este să fie curat!

Peste 100 de copii din familii defavorizate din Corbeanca au participat gratuit la activitățile educative ale Edulier, in perioada 2010-2013.

Dar…

 • Educație în papuci și tricou, în fiecare iarnă
 • Ne-am dat seama că nu poți oferi educație dacă ai copii care nu sunt hrăniți sau curați.
 • Ei nu beneficiază de curent electric, canalizare sau apă curentă.
 • Familiile nevoiașe au cea mai mare problemă iarna – nu au cum să spele hainele groase, nu au cum să le usuce, copiii nu pot merge la școală!

Efectul?

Absenteism, corigențe, repetenție…Exact ceea ce nu ne place, exact ceea ce proiectul nostru își dorește să elimine din viața acestor copii.
Dacă în primii ani le-am dat haine groase și încălțări, acum vrem să îi învățăm să-și gestioneze situația, să nu devină dependenți.

Idee?

 • spălătorie comunitară: avem deja 3 mașini de spălat automate, 1 uscător, mobilier de depozitat, scaune așteptare, detergent, toate donații…
 • Accesul se va face conform listelor reale de nevoi, programat, 2 zile pe săptămână. Beneficiarii vor face și curățenie la această facilitate.

Efecte scontate?

Scăderea dependenței față de ajutoarele materiale pentru 300 persoane, scăderea absenteismului, creșterea stimei de sine a copiilor, îmbunătățirea situației la învățătură.

Ce înseamnă spălătoria pentru comunitate?

 • investiție de 27.000 euro
 • 1 loc de munca full time pentru coordonatorul spălătoriei, salariul fiind susținut de proiect
 • 1 loc de muncă part-time pentru maistrul de întreținere, salariul fiind susținut de proiect
 • 300 de persoane care vor fi mai sănătoase și mai educate, datorită cursurilor de educație pentru sănătate și igienă, făcute săptămânal
 • 80 de spălări/lună, 2 zile pe săptămână
 • Un buget lunar investit de 9770 lei
 • Un cost/beneficiar de 33 lei

Loc de joaca pentru copii

Loc de joaca pentru copii

Amanajarea primului loc de joaca, in aer liber, cu leagane si tobogane, pentru copiii din Corbeanca.

Locul de joaca va duce la cresterea gradului de incluziune sociala, de socializare si dezvoltare a copiilor.

Centrul comunitar Edulier

Centrul comunitar Edulier

Centrul comunitar Edulier va desfasura activitati educationale non-formale ( ateliere de arta, stiinta,origami, suport scolar zilnic, teatru de papusi, cerc lectura) va oferi locuri de joaca in interior si exterior si programe de vara pentru copii.

Pentru adulti vor exista: o spalatorie comunitara gratuita, curs de reparatii biciclete, curs de calcat si spalat imbracaminte, curs tamplarie,curs gradinarit. Cursurile vor fi sustinute de parinti pentru parinti.

Scopul? Sa asigure cresterea gradului de independenta financiara si educatie, scaderea absenteismului scolar, cresterea gradului de implicare comunitara.

EDULIER, in toti anii de implementare, si-a propus oferirea unui program extrascolar pentru copiii saraci si cei bogati, in timpul vacantei de vara; crearea unei punti intre cele doua categorii sociale, educarea parintilor spre toleranta si implicare, realizarea unui grup de initiativa, cu cei ce pot ajuta la schimbare.

Lectia de chitara

Lectia de chitara

Pornita in decembrie 2012, la initiatova lui Marius Moga. Invatam sa cantam la chitara, (am primit in dar chitarele, si de chitarele de invatare si adevarate de la Marius Moga) si gratie profesorului nostru inimos Codrut Muresan.

Astfel, in fiecare sambata din 2013 am avut lectii, iar de cateva ori am putut sustine si mici recitaluri ( la BBQul cu voluntarii englezi, la serbarea de Craciun, s.a.).