Saptamana Magica

 • Gandita sub sloganul “Punem cartea-n cui”, EDULIER ( Saptamana Magica) a adus zilnic o alta tema de invatare creativa si distractiva. Originalitatea vine tocmai din faptul ca este primul astfel de proiect din mediul rural gandit atat de divers si flexibil, cu atat de multe teme si cu o implicare atat de mare a partenerilor.

  Mai mult, originalitatea vine si din faptul ca este desfasurat intr-o comunitate cunoscuta doar pentru locuitorii sai bogati, nu si pentru problemele de la nivelul copiilor.

  Prin EDULIER, comunitatea localitatii Corbeanca a fost aratata in mod transparent, deschis, real, a fost un semnal care a trezit spiritul de implicare cu si pentru copii.

  Numarul mare de voluntari si orele de voluntariat, faptul ca acestia sunt constanti, ca intregul proiect este bazat 100% pe voluntariat, desi este unul educativ, este o alta fateta a originalitatii sale.

 • Ziua inventiilor nepericuloase
  Jocuri experimentale cu Profesorii Trasniti, program de colorat si citit, joaca cu Vizoo,alta mascot, pictura faciala, modelaj de baloane.
  Ziua verde
  Se desfasoara in mijlocul naturii – cercetatorii stiintifici de la Muzeu Arges si WWF ii invatat pe copii despre natura prin simturile lor (mirosurile plantelor, sunetul diferitelor pasari), studiu la microscop, ghicitori, pescuit.
  Ziua de hartie
  Lectii de origami, origami urias (7,5m / 7,5m) -Palatul de Hartie, profesorul Bogdan, (de varsta copiilor) , kirigami &quilling cu voluntari japonezi, costum popular romanesc si kimono japonez.
  Ziua de fotografie si jurnalism
  An de an copiii au aflat despre aceasta profesie, au realizat reportaje si interviuri intre ei, notiuni despre grup de lucru, fotografie, colaje si planse pe tema. Se desfasoara sub indrumarea unui jurnalist voluntar, calificat, din redactiile Adevarul, Europa FM, Digi 24.
  Ziua campionilor
  Fie ca era condusa de Lucian(10 ani) ca profesor de baschet, fie de alti voluntari- scopul este educatie pentru stil de viata sanatos, miscare, concursuri de aruncat la cos, dribling, sprint, cultura generala sportiva, coarda maraton, role, bicilete.
  Zilele de joaca parinti si copii
  Invatam despre jocurile copilariei noastre si a parintilor nostri- sambata echipele au fost provocate la dans, karaoke si carnaval, cu concurs de costume. Duminica au facut modelaj, joaca in lut si fimo, pictura pe borcane, au invatat despre drepturile copiilor si au fost premiati toti participantii.